Antal träffar :37
Gulsäcksinflammation
Gulsäcksinflammation är en av de vanligaste dödsorsakerna hos upp till två veckor gamla kycklingar. Bakterien Escherichia coli som i de flesta fall orsakar sjukdomen, finns naturligt i kycklingarnas omgivning, men den kan också spridas från föräldradjuren via äggen.
Rapport | 24 juni 2025
Reovirusinfektion hos fjäderfä
Aviärt reovirus är ett smittsamt virus som kan orsaka ledproblem, nedsatt tillväxt och ökad dödlighet hos fjäderfä, särskilt kycklingar.
Rapport | 24 juni 2025
Muskelmagsår orsakat av adenovirus
Muskelmagsår förekommer framför allt hos slaktkyckling, men fall hos avelshöns (slaktkycklingföräldrar) och värphönsflockar har också setts.
Rapport | 24 juni 2025
Fjäderfäsjukdomar
I samarbete med Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) har vi sammanställt grundläggande information för de mest förekommande fjäderfäsjukdomarna i Sverige, samt de sjukdomar som lyder under epizootilagen.
Rapport | 25 juni 2025
Håll smittorna ute – biosäkerhet i praktiken
Biosäkerhet är mer än bara en fråga om regler och att tvätta händerna med tvål. Det är en fråga om människor, miljöer och motivation. Med rätt stöd, rätt personer och rätt förutsättningar kan vi tillsammans skydda våra djur, och hela livsmedelskedjan, från smittor.Vill du förbättra biosäkerheten på din gård, börja i entrén och börja med människan.
Rapport | 3 juni 2025
Håll smittorna ute – biosäkerhet i praktiken
Biosäkerhet handlar inte bara om regler och handsprit. Det handlar om människor, miljöer och motivation. Vill du förbättra smittskyddet på gården? Börja i entrén och med människorna som rör sig där.
Rapport | 4 juni 2025
Probiotika
Vi strävar hela tiden att ha så friska, produktiva och motståndskraftiga kycklingar som möjligt för att kunna stå emot sjukdomar. Probiotika, de goda bakterierna, kan bidra till en bättre tarmhälsa, snabbare tillväxt och minskad sjukdomsrisk. Genom att använda probiotiska tillskott kan du förbättra dina kycklingars hälsa och därmed optimera produktionen.
Rapport | 11 juni 2025
Probiotika
Friska och starka kycklingar är grunden för en lönsam produktion. Probiotika, goda bakterier som främjar tarmhälsan, kan bidra till bättre tillväxt, starkare immunförsvar och minskad sjukdomsrisk.
Rapport | 11 juni 2025
För- och nackdelar med probiotika
Att använda probiotika har flera fördelar, så som förbättrad tarmhälsa, snabbare tillväxt, minskad användning av antibiotika och stärkt immunförsvar. Däremot bör du vara medvetna om kostnaden, behovet av rätt dosering och de variationer i effekt som kan uppstå beroende på produktval.
Rapport | 11 juni 2025
För- och nackdelar med probiotika
Probiotika används som ett naturligt sätt att förbättra djurhälsa och tillväxt. Genom att dagligen tillföra nyttiga bakterier kan du få flera positiva effekter, men det finns också utmaningar att tänka på.
Rapport | 11 juni 2025
Logga in för att se tidigare sökningar
Med en profil på lantbruketskunskapsbank.se kan du se dina senaste sökningar här.
Om du inte skapat en användarprofil rekommenderar vi att du skapar en profil så att du kan se din sökhistorik.