Antal träffar :12
Avvänjning- Introduktion
Avvänjning är en avgörande process i grisproduktionen som påverkar smågrisarnas hälsa, överlevnad och tillväxt. En väl genomförd avvänjning resulterar i robusta och friska grisar med god produktivitet, vilket i sin tur har en inverkan på lönsamheten.
Rapport | 3 april 2025
Avvänjning - Lägg en bra grund redan i sinperiod och digivning
En lyckad avvänjning ger en frisk och robust smågris med hög tillväxt, vilket påverkar både produktivitet och lönsamhet. Det finns många faktorer att ta hänsyn till redan under sin- och digivningsperiod som påverkar avvänjningen.
Rapport | 7 april 2025
Avvänjning - Framgångsfaktorer under avvänjning
En lyckad avvänjning ger en frisk och robust smågris med hög tillväxt, vilket påverkar både produktivitet och lönsamhet. Grunden läggs redan i sin- och grisningsavdelning men många kritiska moment återstår efter avvänjningen är genomförd.
Rapport | 15 april 2025
Avvänjning - Utfodring och vatten
En lyckad avvänjning ger en frisk och robust smågris med hög tillväxt, vilket påverkar både produktivitet och lönsamhet. Det finns många faktorer att ta hänsyn till men utfodring av suggan och smågrisen spelar en central roll för resultatet av avvänjningen.
Rapport | 15 april 2025
Avvänjningsdiarré - Förebyggande arbete och hantering
Avvänjningsdiarré är vanligt förekommande och orsakar produktionsförluster i form av minskad tillväxt och i värsta fall dödlighet. Därmed är förebyggande åtgärder mot avvänjningsdiarré och snabbt insatta åtgärder vid ett utbrott väl investerade insatser för både produktivitet och lönsamhet.
Rapport | 15 april 2025
Avvänjningsålder - Villkor för lägre avvänjningsålder med positiv påverkan från produktionen
En lyckad avvänjning ger en frisk och robust smågris med hög tillväxt, vilket påverkar både produktivitet och lönsamhet. Avvänjningsåldern i Sverige är enligt lag 28 dagar men får minskas i besättningar som uppfyller Jordbruksverkets elva villkor. En rapport från Jordbruksverket visar att dessa åtgärder ger positiv effekt på produktionen.
Rapport | 15 april 2025
Utfodring av digivande suggor: övergångs- och digivningsfoder
Utfodringsrekommendationerna för digivande suggor kan variera något beroende på vilken genetik som används i produktionen. För att säkerställa en hög mjölkproduktion och minimera viktförlusten under digivningsperioden är det avgörande att suggor utfodras korrekt.
Rapport | 4 juli 2025
Utfodring av digivande suggor: utfodringsrutiner, kurvor och givor
Utfodringsrekommendationerna för digivande suggor kan variera något beroende på vilken genetik som används i produktionen. För att säkerställa en hög mjölkproduktion och minimera viktförlusten under digivningsperioden är det avgörande att suggor utfodras korrekt.
Rapport | 4 juli 2025
Större kullar - högre krav på näringstillförsel
I takt med att kullarna blir allt större ställs det högre krav på både sugga och management i besättningen, för att tillgodose smågrisarnas näringsbehov. Det kan ske genom olika väl beprövade tillvägagångsätt och kombinationer av dessa, beroende på besättningens strategier och förutsättningar. En stark och livskraftig smågris skapar förutsättningar för en lönsam smågrisproduktion.
Rapport | 13 september 2024
Större kullar - högre krav på näringstillförsel
Större kullar kräver nya metoder för att säkra smågrisarnas näringsbehov. Genom kullutjämning, amsuggor eller mjölkkoppar kan lantbrukare förbättra smågrisarnas tillväxt och överlevnad.
Låst innehåll
Logga in eller Skapa konto gratis
Nyhet | 13 september 2024
Logga in för att se tidigare sökningar
Med en profil på lantbruketskunskapsbank.se kan du se dina senaste sökningar här.
Om du inte skapat en användarprofil rekommenderar vi att du skapar en profil så att du kan se din sökhistorik.